• Pluscamp Saltstraumen Camping, Snorkling i heftige strømmer. Foto: Vebjørn Karlsen
    Pluscamp Saltstraumen Camping, Snorkling i heftige strømmer. Foto: Vebjørn Karlsen
  • Pluscamp Saltstraumen Camping, Saltstraumen - verdens sterkeste malstrøm
    Pluscamp Saltstraumen Camping, Saltstraumen - verdens sterkeste malstrøm

Områdekart

Opplevelser

Pluscamp Saltstraumen Camping ligger like ved Saltstraumbrua, langs Kystriksveien (Rv17), kun 33 kilometer fra Bodø. Fra campingen er det 2-3 minutter å spasere ned til Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. Saltstraumen kan komme opp i en hastighet på ca 24 knop og det dannes store virvler når den går på sitt sterkeste.

Fra campingplassen er det variert turterreng, og en del av stiene langs strømmen er tilrettelagt for rullestol. Nærhet til fjellområder med mange attraktive toppturer, både sommer og vinter. Saltstraumen har rikt marint liv, og fiske er mulig fra land, eller vi kan formidle båtutleie. Saltstraumen DykkeCamp er lokalisert i samme lokaler og tilbyr dykking og snorkling i strømmen. Bylivet i Bodø er kun 40 min unna med butikker, kafeer og restauranter, et rikt konsertliv, Nordlandsbadet og Norsk luftfartsmuseum.

Det går buss fra Saltstraumen til Bodø flere ganger daglig. PlusCamp Saltstraumen har 19 hytter og 2 leiligheter med dusj/wc, TV og oppvaskmaskin. Vi har også 4 enkle hytter for overnatting, mange teltplasser og ca. 80 caravanplasser. I det nyrenoverte serviceanlegget finns dusjer og toalett inndelt i små adskilte rom, og et familiebaderom. Trådløst gratis WiFi.

Saltstraumentabellen

Saltstraumen er en tidevannstrøm som går ut og inn hver 6. time. Tidspunkterne for når den går som sterkest hver dag finner du i denne nedlastbare filen: Saltstraumentabellen 2021

Børvasstindene

Børvasstindene

De fleste har et forhold til de vakre og stolte Børvasstindene. Men hva heter tindene?

Snorkling i heftige strømmer

Snorkling i heftige strømmer

Bli med og opplev Saltstraumen på en ny måte; se livet under vann med egne øyne og opplev.